Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 433
september 1998


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


Internet wordt steeds algemener. Zelfs de redaktie kan zich niet onthouden van de electronische perikelen van het Internet.

 

Vanaf dit nummer is het nieuwe e- mail adres in gebruik genomen (mensa_mb@dds.nl) en wordt de kopij die naar dit adres wordt gestuurd automatisch doorgestuurd naar de voltallige redaktie.

In deze column is het de bedoeling elke maand een stukje Internet te laten zien. Dat kan uiteenlopen van een interressante link, tot het uitleggen van diverse termen die bij het Internet in gebruik zijn. Voor de mensen die nog helemaal niets van Internet weten raad ik aan eens het blad Link, of het blad Net te kopen in de kiosk. Dit zijn beide zeer toegankelijke bladen, met ook voor niet-ingewijden goed te verteren kost.

Mensen die een beetje meer van Internet weten of de echte nerd kunnen mij altijd leuke dingetjes sturen zodat we deze hier kunnen bespreken. Alle besproken wetenswaardigheden kunnen ook op Internet zelf worden benaderd via de homepage: http://dit.is/mensa

Op deze pagina kun je via links diverse zaken te weten komen. Bijvoorbeeld een aantal homepages van Mensa-leden is hiervandaan te benaderen. Heb je zelf een homepage dan kun je die eventueel zelf toevoegen via een formulier dat te vinden is. Via andere te benaderen formulieren kunnen ook interressante links worden opgegeven.

Voor mensen die net een internet-adres hebben aangeschaft is in ieder geval interressant een aanmelding te sturen naar de [MM] mededeling lijst. Deze lijst is bedoeld voor mededelingen die interessant zijn voor leden. Er is een tweede lijst voor onderlinge discussies.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij m.webmaster@conk.com of via
http://dit.is/mensa


officiŽle mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
Informatie, aanmelden en afmelden mededeling lijst:
http://www.geocities.com/SouthBeach/Canal/1728/