Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 434
okober 1998


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


Internet maakt depressief. Dat is de laatste tijd in het nieuws
geweest. Niet iedereen is die mening toegedaan, vele mensen worden door Internet uit hun isolement gehaald. Dit geld voor allerlei groepen.

Neem bijvoorbeeld seniorweb, een site met leuke tips voor de beginner, ook voor mensen onder de 50+ handig.

Wil je kontakten leggen dan is een mailinglijst een goede manier om deze op te doen en je hart te luchten.Voor mensalen is er op Internet genoeg te vinden om kontakten te leggen. Sommigen hebben misschien wel eens van de MD gehoord. Deze discussielijst tussen mensalen is een vroegtijdige dood gestorven door een overbelasting van het aantal e-mailtjes dat per dag gezonden werd.

Tegenwoordig is er een nieuwe lijst. Deze lijst heeft de restrictie dat er maximaal twee meeltjes per dag gepost mogen worden door de deelnemers op straffe van verbanning van de lijst. Het werkt erg goed (een enkele beginnersmisser daargelaten). Zodoende is het toch mogelijk gebleken voor mensen met weinig tijd om berichten te lezen, een mensale discussie te volgen (lurken in vaktermen) en daaraan deel te nemen.

Een greep uit de afgelopen onderwerpen: remote sensing: soefisme; tijdreizen; kabouters; nieuwe wereldorde.

Voor de notoire mailer is er een andere lijst, deze is toepasselijk "De Kliniek" genoemd, het is een echte mailverslaafden lijst. Maar de discussies zijn er diepgaand. Van echtscheidingsperikelen tot liefdesgedichten. Echter op 100 berichten kun je soms wel rekenen.

Ook internationale discussie tussen mensalen en andere intelligente en slimme wezens is mogelijk. De genoemde lijsten (en meer) kun je allemaal vinden op de smtp.web.sig site

Een leuke tip: wil je er ook bij horen, meld je dan aan bij "Het Klooster", een lijst waar je nooit post van ontvangt maar waar je wel een abonnement op kunt nemen.

Voor info: stuur een e-mail naar mensa@dit.is of om eens kijken op de smtp.web.sig site: http://dit.is/mensa


officiŽle mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
seniorweb: http://www.seniorweb.nl
discussielijsten voor mensalen:
http://www.lilith.demon.nl/discussiepunten.html