Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 435
november 1998


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


Voor het maken van een homepage is eigenlijk heel weinig nodig. Het enige belangrijke is de wil. Dat is dus ook hier zo, gek genoeg. "Maar waarom zou ik een homepage maken, ik ben geen programmeur" en "wat moet ik ermee?"

Bij deze twee vragen is het duidelijk dat er geen homepage komt. Dat vindt ik jammer..

Ik heb wel een homepage. Niet alleen omdat ik er genoegen in schep om te programmeren, of te ontwerpen, maar omdat ik waarschijnlijk een extroverte persoonlijkheid heb, die zich graag wil blootgeven aan anderen die dat ook hebben.

Voor mensen die dat niet hebben is het toch ook handig om een homepage te hebben. Je hoeft er namelijk niets op te zetten. Alleen een bestandje waar het minimale programmaatje voor het WWW in staat.(index.html) is noodzakelijk, het bevat geen links.

De echte zaken zet je wel op het internet, bij je provider, maar je verteld niemand dat het er staat. Je maakt gewoon een backup van je belangrijkste adresbestandje of je liefdesbrief of je C.V. en die zet je als geZIPt document op internet. De naam van het bestandje weet alleen jij. Wanneer je het weer nodig hebt (als je computer gecrashed is) dan haal je het gewoon weer op van je provider.

Met behulp van een programma als Frontpage Express (dat bij MSIE4 zit) of Netscape's Composer, maak je een file dat de links bevat naar de documenten. De naam van dat file weet jij alleen en geef je aan niemand anders. Wanneer je nu ergens anders bent, op je werk, bij een vriend of vriendin, dan heb je altijd je spullen bij de hand. Via de Internetspullen die je daar ter beschikking hebt kun je altijd bij je eigen harde schijf van je provider, je roept gewoon je geheime bestand op!

Om eens te kijken bij andere Mensalen die een homepage hebben, kun je surfen naar de pagina van de smtp.web.sig en daar ga je naar de HIQ homepages. Wanneer je nou een homepage hebt en je staat er niet
tussen, dan kun je je daar ook opgeven om er door mij tussengezet te worden.

Veel plezier
Robin Ketelaars
ENFP


officiŽle mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
mijn eigen homepage:
http://www.lilith.demon.nl/index2.html
mijn website voor mensalen:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/index.html