Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 437
januari 1999


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


In het nieuwe jaar zijn er natuurlijk ook door mensalen weer enkele voornemens genomen. Een van de voornemens is natuurlijk geweest: het aanschafffen van een PC en nu eindelijk eens op Internet te surfen.

Voor deze Mensalen is het dan reuze handig dat ze weten dat er via Internet de mogelijkheid bestaat om een abbonnement te nemen op de Mensa Mededelingenlijst die Jaco Lockhorst heeft opgezet.Ieder Mensalid is uitgenodigd mededelingen naar de lijst te posten. Hierbij wordt benadrukt dat een dergelijke mededeling wel iets te maken moet hebben met de vereniging Mensa. Ruwweg gesteld: aktiviteiten die je ook in de agenda van Mensa Berichten zou plaatsen.

De mensen die zich abonneren op de [MM]-lijst rekenen alleen op vereniging Mensa gerelateerde berichten. De lijst is gemodereerd, dat betekend dat berichten die niets met Mensa te maken hebben niet worden doorgestuurd naar de deelnemers aan de lijst.

Voor advertenties is natuurlijk de MB, het orgaan van de vereniging, de aangewezen mogelijkheid. Wil je echter snel zijn of lui, dan kun je ook op Internet een Tafeltje kwijt.

Voor de rest zijn er mogelijkheden om te kletsen, te discussieren of te lurken bij een aantal rondzendlijsten. De Md-maximaal-2: De discussielijst voor Mensalen. Hier geldt een maximum aantal te versturen meeltjes van 2 per persoon per dag.De Kliniek: Een lijst voor Mensalen die van veel post houden. Het Noodlokaal: Conversatie tussen Mensalen en gewone slimme mensen.

Rest nog een lijst: de SMTP.WEB.SIG. Dit is voor Mensalen de nederlandse afdeling van Slimme Internet Gebruikers. Hier kun je vragen kwijt over Internet, Surfen, Programmeren, Homepages maken, en discussieren over de toekomst van Mensa op Internet.

Om in te tekenen zonder naar het web te surfen hier de adressen om jezelf te abbonneren. Je kunt een leeg meeltje sturen naar de adresen onderaan de pagina.

Natuurlijk begin je met surfen op mijn homepage voor Mensalen. Hier vind je meer informatie over bovengenoemde lijsten en nog vele andere: volg de link: discussiepunten.


officiŽle mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
Intekenen op mededeling lijst kan bij
http://www.geocities.com/SouthBeach/Canal/1728/
of door een meeltje naar:
mededeling-subscribe@egroups.com
tevens voor tafeltjes:
tafeltje-subscribe@egroups.com
wel praten weinig mail:
md-maximaal-2-subscribe@egroups.com
de praatlijst voor mensalen
kliniek-subscribe@egroups.com
het noodlokaal voor gemengde gesprekken:
noodlokaal-subscribe@egroups.com
en de smtpwebsig:
smtpwebsig-subscribe@egroups.com
alle discussiepunten op een rijtje:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/discussiepunten.html