Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 441
juni 1999


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


Mensa Website
Zoals je weet is de ALV het eens geworden over de opkalefatering van de officieŽle Nederlandse Mensa website. De webcommissie heeft haar werk gedaan door het uitbrengen van een voorstel tot programma van eisen waaraan de website moet voldoen.

Nu rest nog het opzetten van de site.
Voor dit feit zijn enthousiaste mensen nodig die zich kunnen inzetten op allerlei gebied. In eerste instantie zal er een webredaktie moeten worden samengesteld. Mensen die zich willen inzetten op gebied van ontwerp en programmering en/of in de webredaktie willen plaatsnemen kunnen een e-mail sturen aan: webcom-vmn@egroups.com
De webcommissie zal zorg dragen voor het overleg met het bestuur teneinde snel tot een resultaat te kunnen komen in de vorm van een enthousiaste start van de webredaktie.

Website Mensa Regio Noord
De smtp.web.sig heeft ruimte gevonden voor een website van de regio noord van Mensa. Deze pagina's bevatten een overzicht van de aktiviteiten die door de leden van Mensa wonende in de provincies Friesland, Gronigen en Drenthe worden georganiseerd.
De nieuwe regionair Liesbeth van Dokkumburg ondersteund deze pagina van harte.

De leden van bovengenoemde provincies worden door mij opgeroepen input te leveren voor deze site, door middel van het insturen van links en of informatie over interressante zaken voor Mensalen in de noordelijke provincies.

Tevens is dit een voorbeeldje dat ik gaarne navolging zie krijgen in de overige regio's. Er zijn vast wel liefhebbers van Internet die zoiets kunnen opzetten. Voor informatie over hoe en wat kun je in ieder geval terecht bij de smtp.web.sig.
Het lijkt me een enorm visitekaartje voor Mensa op Internet.

PC gevraagd
De nieuwe regionair van het noorden, Liesbeth van Dokkumburg heeft nog geen PC en niet de middelen om er een aan te schaffen en daarom lijkt het me een leuk idee om via deze weg te vragen of iemand nog iets in de kast heeft liggen om haar de mogelijkheid te geven in ieder geval te e-mailen.

De minimum eis lijkt mij een 486dx66-20mb-28k8-15'-850mb, maar meer is natuurlijk altijd beter.

Als mensen nog overgebleven onderdelen hebben lees ik het graag via mensa@dit.is dan is er vast wel wat samen te stellen.

Leden Register
Voor het digitale ledenregister is er op de ALV een motie aangenomen om dit te gaan bewerkstelligen. Er blijken nog veel gegevens niet ingevoerd te zijn. Het is natuurlijk een heidens karwij om dit te doen. Het bijhouden van het bestand is iets wat regelmatig moet gebeuren. Nu begrijp ik dat het bestuur niet altijd tijd en zin heeft om dit te doen.

Daarom heb ik een voorstel. Het lijkt me een goed idee om het bijhouden van het ledenbestand te spreiden over de regio's. Er zijn vast wel enthousiaste mensen te vinden die voor de eigen regio de gegevens willen bijhouden van alle leden uit die regio. Zo maken vele handen licht werk. Wanneer nu elke vrijwilliger uit de regio het zelfde programma gebruikt dan kunnen de bestanden zeker een keer per jaar eenvoudig samengevoegd worden tot een Groot Leden Register, een Klein Leden Register en een Digitaal Leden Register. Dan hebben we in ieder geval elk jaar een update. Laten we dan natuurlijk niet vergeten de e-mail en homepage adressen hierin op te nemen.

Tevens beschikken de regio's zelf over een bestand met leden en adressen, zodat er sneller en gerichter gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheid tot het sturen van een mailing.

Een persoonlijk gerichte mailing blijkt in ieder geval in het noorden van het land erg positief te werken. Je betrekt er de leden van Mensa meer bij als met een maandblad.
Over dit onderwerp kun je een bericht sturen aan: smtpwebsig@egroups.com

Digitaal Leden Register
De opvatting van de ALV om een DLR te maken waar alleen een lidnummer in staat en geen naam lijkt mij iets prehistorisch. Uit het oogpunt van veiligheid heeft het niet zoveel zin. Als een boef- programmeur kwaad wil met de gegevens van de leden is een lijstje lidnummer-naam zo te maken en is een volledig bestand zo samengesteld. Het is in ieder geval minder werk dan het scannen/overtikken van het GLR.

Ook voor de nette leden is het onhandig. Er wordt in ieder geval een grijs circuit mee gestart waar mensen een volledig bestand onderling gaan uitwisselen en daar is natuurlijk helemaal geen controle meer over

Ik hoop dat we dit jaar nog tot een DLR kunnen komen en dat we niet tot de volgende ALV moeten wachten om te vragen wanneer het nu eindelijk komt.
Ook over dit onderwerp kun je een bericht sturen aan:
smtpwebsig@egroups.com


officiŽle Mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
Mensa Regio Noord:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/noord
smtp.web.sig:
http://dit.is/mensa of
http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
FAQ:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/faq-charter-nederlands.htm
e-mail webcommissie:
mailto:webcom-vmn@egroups.com
email smtp.web.sig:
smtpwebsig@egroups.com
email surplus PC:
mensa@dit.is


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit keer