Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 443
september 1999


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 27 deelnemers


Column
Het handige van een column is, dat je vantevoren weet dat je een stukje gaat schrijven of lezen, maar niet echt weet waar het over gaat. Nu staat de term "webmaster" enigszinds garant voor iets dat het onderwerp met Internet te maken heeft, maar dat is dan ook het enige....

Op dit moment dwing ik mezelf ertoe om deze column vol te schrijven. Zoals in mijn 42 jarige leven vaker voorgekomen is, heb ik als ik iets een tijdje gedaan heb er geen zin meer in, dan lukt het niet meer, de interesse is verdwenen, inspiratie zoek en gaat het je allemaal tegenstaan.

Jaar
Dat is nu ook het geval met deze column, welke eerste aflevering in september vorig jaar begon. Een column die eigenlijk een uitvloeisel is van mijn persoonlijk pagina over Mensa en de sig die ik heb opgericht daarvoor, de SMTP.WEB.SIG.

Resultaat
Het resultaat is in ieder geval geweest dat er een web-redaktie is opgericht die de officiŽle Mensa pagina gaat opkalefateren, wat immers mijn intentie was met de SIG, die een voorzetje daarvoor moest geven.
De praatlijst op het web die erbij hoort loopt aardig en vanzelf, daar hoef je als moderator eigenlijk niets aan te doen.

Chaos
De afgelopen dagen/ weken/ maanden is mijn hoofd ook overgelopen van de chaos. Er is geen touw aan vast te knopen. Allerhande beelden en dagdromen die me maar niet loslaten. Welke ik er eens uit moet pikken weet ik niet. Op een gegeven moment heb ik dan wel weer een ideetje opgepikt en werk het een beetje uit, maar uiteindelijk vervaagd het.
Op het moment zit ik in de ww en de wao omdat de chaos me boven het hoofd gegroeid is. Heb ook best een drukke periode achter de rug de afgelopen jaren, drukke baan in de IT, allergiekinderen, verhuizen, scheiden, therapie en dan nu een financiŽel en chaotische-emotioneel diptepunt.

Inspiratie
Inspiratie is zoek. Dat heb ik vaker gehad, zei ik al. Ook met werk en met studie. Ik weet niet waar het in zit, maar het schijnt vaker voor te komen. Als ik zo terugkijk op mijn leven is het om de drie a vier jaar raak, met een piek om de zeven a acht.
Af en toe denk ik dat ik weer orde op zaken moet stellen, maar ik zou bij J. niet weten hoe. Meestal gaat het vanzelf (eigenlijk altijd). Dan komt er weer wat licht in de duisternis.

ADHD?
Zelf ben ik geen voorstander van medicijnen. Doe het liever puur natuur, met goede voeding enzo. Maar als ik zo de verhalen van de ADHD lijst lees (te vinden bij de SMTP.WEB.SIG bij de discussiepagina's) dan pas ik eigenlijk wel tussen die gasten. Het zijn al met al ook chaoten en hun IQ loopt van de 135 tot de 172. Ze zitten bijna allemaal aan de Ritalin, zou het voor mij ook tijd zijn???

Verder
Het gaat er op dit moment weer verward toe in mijn hoofd, zal ik in mijn oude baan verder gaan (ik hoef mijn baas maar op te bellen) of bij een andere baas beginnen. Het probleem is dat ik wat ik deed niet meer leuk vind, en wat ik wel leuk vind, ik zou het niet weten. I mis die lease auto af en toe toch wel....

Idee
Mijn laatste idee is dat ik voor mezelf wil beginnen/begonnen ben, met het verkopen van Internethosting /pagina-ontwerp voor de kleine zelfstandige die niets van Internet weet. Kijk bij http://www.lilith.demon.nl/hardsoft

Verward
verward
verwardheid
ver waard verward de
verwardheid
warrigheid dichtbij
ver is de ontrafeling te zoeken
rafels zoeken
begin
het begin van de draad
wollig, suikerspin, kluwen
kluwen spagetti
verward, verstrengeld
rood
tomatensaus
gelukkig kan verwardheid
lekker zijn

Annagrappen
robin (roodborstje)
nibor (conspiracy reporter)
nbrio (no brio, geen smeuigheid)
ribno (zei adam tegen god toen lilith gevlucht was en Hij eva wilde scheppen)
obrin (als je ongesteld bent)
rbino (op zijn italiaans)
birno (burn out, op zijn tijd)
nibro (het brood is op)
nbroi (n.b. koning!)
broni (ik heb voldoende brood op hoor!)
norbi (nurbi net norbi - bij verkoudheid)


Homepage smtpwebsig: http://www.lilith.demon.nl/mensa
of
http://dit.is/mensa of http://i.am/hiq
Internethosting
http://www.lilith.demon.nl/hardsoft
ADHD:
http://www.lilith.demon.nl/div/gezondheidstesten.html
Discussie:
http://www.lilith.demon.nl/lists/discussielijsten.html


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit keer