Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 445
november 1999


De smtp.web.sig is een groep mensalen die zich bezighoudt met het in stand houden van html web-pagina’s via e-mail. Op deze pagina’s wordt informatie aangeboden voor leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De smtp.web.sig is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

De smtp.web.sig is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 25 deelnemers


Omdat het afgelopen jaar weer een flink aantal mensen zijn lid geworden van onze club zal ik nog eens vertellen wat er allemaal op Internet is te doen m.b.t Mensa.

De afgelopen maand is begonnen met de vernieuwing van de officiŽle Mensa pagina. Een team van ontwerpers en technici (m/v) zal zich buigen over de op de Nieuwjaarsreceptie 2000 te lanceren Mensa site!

Als eerste is er de Mensa Mededeling (MM) lijst die Jaco Lockhorst heeft opgezet. Ieder Mensalid is uitgenodigd mededelingen naar de lijst te posten aangaande aktiviteiten voor en door Mensaleden. Het is een "MUST" om op deze lijst geabonneerd te zijn als je in het bezit bent van een email adres!
Op deze lijst wordt niet gediscussierd.

Voor advertenties is natuurlijk de MB, het orgaan van de vereniging, de aangewezen mogelijkheid. Wil je echter snel zijn of lui, dan kun je ook op Internet een Tafeltje kwijt.

Voor de rest zijn er mogelijkheden om te kletsen, te discussieren of te lurken bij een aantal rondzendlijsten.
De Md-maximaal-2: De discussielijst voor Mensalen. Hier geldt een maximum aantal te versturen meeltjes van 2 per persoon per dag.
De Kliniek: Een lijst voor Mensalen die van veel post houden.
Het Noodlokaal: Conversatie tussen Mensalen en gewone slimme mensen, die niet lid zijn van Mensa, maar wel hetzelfde nivo hebben.
De Hooizolder: voor mensen die hun erotische verhalen, vragen en denkwijzen kwijtwillen.

Verder is er nog een overzicht van lijsten voor kinderen op de Pluis pagina waar de gelijknamige lijst bestaat voor kinderen van de basisschool of Zoef voor de voortgezetters.

Voor een overzicht van oveige lijsten verwijs ik naar het totaaloverzicht waarvan de link onderaan is vermeld. Ook interessant is de pagina met Internationale Mensa Discussielijsten.

Wanneer je regelmatig een update wilt van alle bekende e-mail adressen van Mensaleden, kun je je bij de mail-vmn lijst terecht. Hier wordt verder niet gediscussierd, dat kan bij de smtpwebsig. Hier kun je vragen kwijt over Internet, Surfen, Programmeren, Homepages maken, en discussieren over de toekomst van Mensa op Internet.

Om in te tekenen, zonder naar het web te surfen, staan onderaan de adressen waar je een leeg meeltje naar kunt sturen om jezelf te abonneren.

Er is natuurlijk een moment dat je van email adress verwisseld. Wanneer je dan op een lijst bent geabbonneerd moet je je adres aanpassen. Het eenvoudigst is dat je met je oude adres een meeltje stuurt naar de [lijstnaam]-unsubscribe@egroups.com
en met je nieuwe adres een meeltje naar meeltje stuurt naar de [lijstnaam]-subscribe@egroups.com
waar [lijstnaam] staat voor de naam (hier dikgedrukt) van de lijst.

Natuurlijk begin je met surfen op mijn homepage voor Mensalen. Hier vind je meer informatie over bovengenoemde lijsten en nog vele andere: volg de link: discussiepunten.


officiŽle mensa pagina: http://www.xs4all.nl/~feldmann/mensa.html
smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa ( e-mail: mensa@dit.is ) of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
Intekenen op mededeling lijst kan bij
http://www.geocities.com/SouthBeach/Canal/1728/
of door een meeltje naar:
mededeling-subscribe@egroups.com
tevens voor tafeltjes:
tafeltje-subscribe@egroups.com
wel praten weinig mail:
md-maximaal-2-subscribe@egroups.com
de praatlijst voor mensalen
kliniek-subscribe@egroups.com
het noodlokaal voor gemengde gesprekken:
noodlokaal-subscribe@egroups.com
kinderlijsten op de pluis pagina:
http://zap.to/pluis (e-mail: pluis@zap.to )
en de smtpwebsig:
smtpwebsig-subscribe@egroups.com (ook voor info over de voortgang van de Mensa site!)
alle discussiepunten op een rijtje:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/discussiepunten.html