Van de webmaster
Door Robin Ketelaars
column MB 448
maart 2000


De SMTP.WEB.SIG is wordt gevormd door Mensaleden die zich bezighouden met Internet in de ruimste zin van het woord. Via de eigen website wordt informatie aangeboden voor en door leden van Mensa Nederland en kan iedereen zijn ei kwijt.

De SMTP.WEB.SIG is een plek voor gekke ideeŽn, prangende vragen, vreemde denkwijzen, leerzame proza, leuke links, interessante ideeŽn etc. en een link naar de eigen homepage of die van andere Mensaleden.

Beginnende en geroutineerde Internetters kunnen met vragen terecht bij de SMTP.WEB.SIG via het email adres: smtpwebsig@egroups.com .

De SMTP.WEB.SIG is te vinden op internet bij http://dit.is/mensa en via http://www.egroups.com
/list/smtpwebsig

De smtp.web.sig telt 30 deelnemers


FAQ

Voor het maken van een FAQ-lijst van Mensa (FAQ=frequently asked questions) voor de nieuwe Mensa-website wil de webcommissie een overzicht samenstellen van vragen met betrekking tot Mensa die vaak aan Mensalen worden gesteld.

Deze FAQ kan door iedereen op Internet worden ingezien.

De webcommissie roept iedereen op zo'n vraag op te sturen naar de webcommissie zodat we een overzicht kunnen maken. Iedereen mag een vraag insturen. Ga niet nadenken over welke vraag nu het meest aan je gesteld is, maar neem de eerste de beste die in je hoofd opkomt!

Wij willen ook graag het antwoord horen dat je dan geeft.

De vraag opsturen naar: mensaFAQ@egroups.com of een ansichtkaart met daarop duidelijk de vraag en jouw antwoord naar postbus 192, 9500 AD STADSKANAAL

Namens de webcommissie: bij voorbaat dank!

WEBSITE

Hoe het verder gaat met de nieuwe site is voor de mensen die op de nieuwjaarsreceptie zijn geweest wel bekend. Daar werd namelijk de vormgeving getoond. Een mooie lijst met daarin een afdruk van de site op A3 formaat. De website toont een aantal gezichten die via de contouren met elkaar communiceren. De vorgeving is gedaan door Brigitte Bouwense, die in haar vak de beste is.

In de loop van deze maand zal worden gewerkt aan het vullen van de pagina's waarmee de website informatie zal verschaffen. De oproep hierboven is een van de dingen die te zien zal zijn. Verder worden een aantal zaken duidelijk ten toon gesteld. Vele zaken zijn nu al te zien bij de smtp.web.sig.

EMAIL

Het gaat verder goed met de e-mail- adressenijst die Edith Raats vorig jaar is opgestart. ongeveen 180 mensen hebben een abonnement op deze lijst, waar eens per twee maanden weer de laatst bekende email adressen van Mensa-leden te verkrijgen zijn.

Deze adressen zijn alleen voor privť doeleinden te gebruiken en dienen voor communicatie tussen leden onderling.

REGIO

Verder is door via de smtp.web.sig de site van de Mensa afdeling regio noord in een nieuw jasje gestoken. Hier is de noordelijke agenda te zien. Misschien een leuk idee voor andere regio's. Het geeft in ieder geval een goede uitstraling naar buiten toe.


OfficiŽle mensa pagina: http://www.mensa.nl
Smtp..web.sig:
http://dit.is/mensa ( e-mail: mensa@dit.is ) of http://www.lilith.demon.nl/mensa/smtpwebframe.html
Discussielijstenoverzicht:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/discussiepunten.html
Ontwerp Internetsite:
http://nog.niet.te.zien.bij.www.mensa.nl
Ontwerpster Internetsite:
http://www.creatouche.nl
Mensa-(l)e-mail:
http://www.egroups.com/list/mail-vmn of via de geheime gebruikers bij http://dit.is/mensa
FAQ van de smtp.web.sig:
http://www.lilith.demon.nl/mensa/faq-charter-nederlands.htm
Mensa Regio Noord:
http://go.to/regio-noord